If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Здравейте колеги.Какво точно е необходимо да се предприеме ако тръгна да слагам ръчни скорости?Какво се маха от колата и какво се добавя?Дано по запознатите колеги споделят как протича процедурата.Благодаря предварително
Скоростна кутия,2 броя помпи съединител/като за тази в купето трябва да се прави дупка,при 156 я няма,при 147 я има/,маркучите м/у помпите,казанче за спирачна течност/на Селеспиида е с 2 изхода и трябват 3/педал за съединителя,долната част на тунела+скоростен лост.Общо взето е това,като винаги може да изкчои нещо друго
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Може би по сходна причина, поради която огромна част от каращите "алфа" си купуват алфа и после я продават с идеята никога повече да не карат такава кола - за без пари получаваш тежка гъзария и всичко е перфектно докато в един прекрасен ден нещо в нея каже "тв'гшш..." Като разбереш в такъв момент, че за ремонт трябва да дадеш почти толкова пари, колкото си дал за колата, почваш да мислиш варианти...
Здравейте колеги.Какво точно е необходимо да се предприеме ако тръгна да слагам ръчни скорости?Какво се маха от колата и какво се добавя?Дано по запознатите колеги споделят как протича процедурата.Благодаря предварително
по добре я продай и си вземи ръчка като толкова искаш
Смятам , че отдавна вече е ясно, че селето се ремонтира ИЗЦЯЛО за 2 дена и МАКСИМУМ 350-400 лв. с труд и включени части. (от над десетина коли, нито една не е успяла да прехвърли тази сума)
Не виждам как една конверсия, би ти струвала по-малко пари !!!
Както прочета подобна тема направо ми идва да се гръмна някъде http://clubalfaromeo.com/forum/showt...F2%E8%ED%EA%E8
ПП: Доста хора са си разрешили подобна сага само след 2-3 телефонни разговора . Така , че вместо да се занимаваш с простотии , вземи дрънни една шайба !
Дааа, и аз от колко време се тръшкам, че Алфа няма дизелче с автоматик или поне Селе...
Освен да тестваме...
Пусти пари все не стигат,иначе отдавна ми се въртят такива мисли в главата.Пък кочини за конверсия бол в тая криза,а и Добромирски е градски и няма да ми се налага да тичам далече.Ако ми се отвори мегдан,твърдо съм решил да пробвам.Пък и жената ще е доволна на подобно изпълнение.
Не е токова лесна конверсията. Проблема ще дойде от CAN комуникацията между ЕЦУ-то на кутията и ЕЦУ-то на двигателя. ЕЦУ-то на кутията( CF208 ) не само , че "чете" от това на двигателя, някой данни като : RPM, temp, troque, ами има и обратна връзка чрез която управлява оборотите на двигателя, при превключване на предавките. Не мисля , че на друго ЕЦУ са му заложени тези функции в дъмпа. Ще рече , че трябва да се разбие сорса и на двете ецу-та и да се неправи един нов "хибриден" дъмп. Колко просто звучи, а в действителност хич, ама хич не е така
Не е токова лесна конверсията. Проблема ще дойде от CAN комуникацията между ЕЦУ-то на кутията и ЕЦУ-то на двигателя. ЕЦУ-то на кутията( CF208 ) не само , че "чете" от това на двигателя, някой данни като : RPM, temp, troque, ами има и обратна връзка чрез която управлява оборотите на двигателя, при превключване на предавките. Не мисля , че на друго ЕЦУ са му заложени тези функции в дъмпа. Ще рече , че трябва да се разбие сорса и на двете ецу-та и да се неправи един нов "хибриден" дъмп. Колко просто звучи, а в действителност хич, ама хич не е така
Прави се. Не е проблем Не е точно така както си го представяш, но се прави. Има си хора за всичко все пак
Comment