Известие

Collapse
No announcement yet.

Ръчни скорости на 156 Selespeed

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ръчни скорости на 156 Selespeed

Здравейте колеги.Какво точно е необходимо да се предприеме ако тръгна да слагам ръчни скорости?Какво се маха от колата и какво се добавя?Дано по запознатите колеги споделят как протича процедурата.Благодаря предварително

Ако не греша Бобо беше правил такава конверсия навремето, може да го питаш.
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Скоростна кутия,2 броя помпи съединител/като за тази в купето трябва да се прави дупка,при 156 я няма,при 147 я има/,маркучите м/у помпите,казанче за спирачна течност/на Селеспиида е с 2 изхода и трябват 3/педал за съединителя,долната част на тунела+скоростен лост.Общо взето е това,като винаги може да изкчои нещо друго
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Защо си вземате селеспийди като ще го правите с ръчни скорости?
        Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
        sprint tropheo
        155/1.8
        156/2.0 Selespeed

Comment

Може би по сходна причина, поради която огромна част от каращите "алфа" си купуват алфа и после я продават с идеята никога повече да не карат такава кола - за без пари получаваш тежка гъзария и всичко е перфектно докато в един прекрасен ден нещо в нея каже "тв'гшш..." Като разбереш в такъв момент, че за ремонт трябва да дадеш почти толкова пари, колкото си дал за колата, почваш да мислиш варианти...

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
            Защо си вземате селеспийди като ще го правите с ръчни скорости?
            Чудно ми е и на мен! Ако имаше някаква възможност, отдавна да бях направил обратния вариант при мен, т.е. да сложа "селе" на печката.
            ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
            ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
            ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
            ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

ц

Първоначално публикувано от Jovano Покажи съобщение
              Здравейте колеги.Какво точно е необходимо да се предприеме ако тръгна да слагам ръчни скорости?Какво се маха от колата и какво се добавя?Дано по запознатите колеги споделят как протича процедурата.Благодаря предварително

по добре я продай и си вземи ръчка като толкова искаш
              156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

Смятам , че отдавна вече е ясно, че селето се ремонтира ИЗЦЯЛО за 2 дена и МАКСИМУМ 350-400 лв. с труд и включени части. (от над десетина коли, нито една не е успяла да прехвърли тази сума)
                Не виждам как една конверсия, би ти струвала по-малко пари !!!
                Както прочета подобна тема направо ми идва да се гръмна някъде
                http://clubalfaromeo.com/forum/showt...F2%E8%ED%EA%E8

ПП: Доста хора са си разрешили подобна сага само след 2-3 телефонни разговора . Така , че вместо да се занимаваш с простотии , вземи дрънни една шайба !
                Last edited by dobromirski; d.m.y г., 09:19.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                  Чудно ми е и на мен! Ако имаше някаква възможност, отдавна да бях направил обратния вариант при мен, т.е. да сложа "селе" на печката.
                  Дааа, и аз от колко време се тръшкам, че Алфа няма дизелче с автоматик или поне Селе...
                  Освен да тестваме...
                  Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Jovano, послушай колегата dobromirski няма да сгрешиш, има опит и знае какво прави.
                    _156_2,4_JTD_136hp_-EX
                    156 FL 1,9 JTD 115hp "05

Comment

Колегата дори не е споменал дали му е счупен робота или просто иска да си ръчка скоростите...
                      156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

Ми то и със селеспиид можеш да си ръчкаш с лоста ако те влече по принцип...

Comment

Първоначално публикувано от danniel Покажи съобщение
                          Колегата дори не е споменал дали му е счупен робота или просто иска да си ръчка скоростите...
                          В такъв случай си мисля,че ще е по-добре да продаде селето и да си вземе ръчка.То верно и това е нож с две остриета,но някак по-издържано ми се вижда.
                          Първоначално публикувано от Max Покажи съобщение
                          Дааа, и аз от колко време се тръшкам, че Алфа няма дизелче с автоматик или поне Селе...
                          Освен да тестваме...
                          Пусти пари все не стигат,иначе отдавна ми се въртят такива мисли в главата.Пък кочини за конверсия бол в тая криза,а и Добромирски е градски и няма да ми се налага да тичам далече.Ако ми се отвори мегдан,твърдо съм решил да пробвам.Пък и жената ще е доволна на подобно изпълнение.
                          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Не е токова лесна конверсията. Проблема ще дойде от CAN комуникацията между ЕЦУ-то на кутията и ЕЦУ-то на двигателя. ЕЦУ-то на кутията( CF208 ) не само , че "чете" от това на двигателя, някой данни като : RPM, temp, troque, ами има и обратна връзка чрез която управлява оборотите на двигателя, при превключване на предавките. Не мисля , че на друго ЕЦУ са му заложени тези функции в дъмпа. Ще рече , че трябва да се разбие сорса и на двете ецу-та и да се неправи един нов "хибриден" дъмп. Колко просто звучи, а в действителност хич, ама хич не е така

Comment

Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщение
                              Не е токова лесна конверсията. Проблема ще дойде от CAN комуникацията между ЕЦУ-то на кутията и ЕЦУ-то на двигателя. ЕЦУ-то на кутията( CF208 ) не само , че "чете" от това на двигателя, някой данни като : RPM, temp, troque, ами има и обратна връзка чрез която управлява оборотите на двигателя, при превключване на предавките. Не мисля , че на друго ЕЦУ са му заложени тези функции в дъмпа. Ще рече , че трябва да се разбие сорса и на двете ецу-та и да се неправи един нов "хибриден" дъмп. Колко просто звучи, а в действителност хич, ама хич не е така
                              Прави се. Не е проблем Не е точно така както си го представяш, но се прави. Има си хора за всичко все пак
                              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Working...
                              X